Nyaralója van? – Jó hír érkezett

Jelentősen felélénkült az utóbbi hetekben a Balaton-parti lakóingatlanok, ezen belül a nyaralók iránti kereslet, amit fokoz a belföldi idegenforgalom is – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Az Ingatlan.com és a BankRáció.hu közös felmérése szerint legtöbben a 10-20 millió forint közötti áron kínált ingatlanok iránt érdeklődnek, az összes keresés 40 százaléka esik ebbe a kategóriába. Összességében az érdeklődők 60 százaléka 10-30 millió forint közötti áron keres Balaton-parti ingatlant – írja az MTI.

A tanulmány szerint a legnépszerűbb település Siófok, a balatoni ingatlanok iránt érdeklődők 10 százaléka keresett itt nyaralót. Második helyen áll Balatonfüred, a harmadik pedig Balatonalmádi. Jelentős az érdeklődés a Keszthelyen, Zamárdiban, Balatonkenesén, illetve Fonyódon található nyaralók iránt is.

A legfelkapottabb városokban, Siófokon és Balatonfüreden nemcsak a nyaraló-, hanem a lakóingatlan-piac is felélénkült, lényegében lépést tartottak a budapesti forgalommal. Mindkét városban vannak olyan lakások, amelyek négyzetméterára eléri a budapesti szintet – olvasható a Magyar Nemzetben.

Forrás: Napi.hu
www.napi.hu