Utolérte Londont a budai kerület

Dél-Buda az egyik legkeresettebb ingatlanpiac a fővárosban, a lakóingatlan-fejlesztések, az egyre jobb tömegközlekedési hálózat és a könnyű megközelítése miatt. Emellett az elmúlt években a dél-budai alpiac vált a leggyorsabban fejlődő irodapiaccá.

2016 végén az irodák mindössze 4 százaléka állt üresen, ami kevesebb mint fele a 9,5 százalékos budapesti üresedési rátának.

Rekord alacsony üresedési ráta

Míg néhány évvel ezelőtt a 25 százalék feletti üresedés sem volt ritka a budapesti piacon, addig mostanra az összes fővárosi irodaterület kevesebb mint 10 százaléka áll üresen. Mindez Dél-Budán mutatja a legextrémebb értékeket, ahol a londoni city-hez hasonló üresedési értékeket mérnek. Az, hogy az ottani irodaterületek 96 százaléka foglalt, a fejlesztők közül is egyre többeket vonz a piacra.

Az irodaház.info oldalán található információk szerint jelenleg a bérlők 27 irodaház közül választhatnak a XI. kerületben, amelyek közül az “A” kategóriás épületekben 11-14 euró havonta a tipikus négyzetméterenkénti bérleti díj.

Fejlesztések

Dél-Budán számos nagy ingatlanfejlesztő már most jelen van, de a következő években is várhatóan százezer négyzetméteres nagyságrendben épülnek majd a kerületben irodaházak. A fejlesztések közül legutóbb a Dombóvári út/Nádor utca sarkán épülő Alphagon irodaház építését jelentették be.

A szintenként 860 négyzetméteres épület várhatóan 2019 második negyedévére készül el és a tervek szerint kisebb, 250 négyzetméteres területeket is kialakítanak benne, ami a kisebb cégek számára is lehetővé teszi a bérlést.

Forrás: HVG.hu
hvg.hu